Tuntikuvaukset

TERVETULOA TUTUSTUMAAN – NAMASTE

Aamujooga – aloita aamusi energisesti

(kuvaus päivitetään myöhemmin)

Ayurvedaa ja Svastha joogaa

Tervetuloa lähestymään kehoasi Joogaterapian keinoin. Tunti on Non Glamorous, täytettynä hyväksyvällä rakkausteemalla itseäsi kohtaan, sillä emme pyri näyttämään kauniilta asanoissa, vaan keskitymme siihen, miten sinä tiedostat omaa kehoasi rakkaudella, lempeästi ja armeliaasti hyväksyen sen sellaisena kuin se on. Tuntii sopii kaikille, jotka haluavat oppia tulemaan enemmän tietoiseksi omasta kehostaan ja sen rajoista.

Syvennymme rentoutumiseen, palautumiseen, hengityksen tiedostamisen merkitykseen, erilaisiin hengitystekniikoihin ja bandhoihin, oman kokemuksen kautta. Teemme nivelystävällisiä liikkeitä ja avaamme lempeästi koko kehoa.

Energisoiva Aurinkotervehdys

Aurinkotervehdys, eli Surya Namaskara on fyysisen joogan perusharjoitus. Joogan harrastajien mukaan fyysisenä harjoitteena sen tarkoitus on pitää huolta kehosta, selkärangasta, nivelistä ja niiden liikkuvuudesta. Aurinkotervehdys voidaan tehdä erilaisissa joogasuuntauksissa hieman eri tavalla, mutta kuitenkin melko samalla tavalla. Aurinkotervehdyksen tausta ja alkuperän on auringon palvonnassa ja harjoituksena hyvin energisoiva.

Hatha/Restoratiivinen Jooga + Rentouttava Gong ja Koshi

Suora käännös Medical/restoratiiviselle joogalle on uudelleen rakentava jooga. Restoratiivisen joogan asanoiden avulla pystyt poistamaan jännityksiä ja tasapainottamaan kehoa ja mieltä kaikilla mahdollisilla tavoilla. Saat lisää notkeutta, vahvistat lihaksia, jänteitä ja niveliä – keho ja mieli rentoutuu ja rauhoittuu. Restoratiivisella tunnilla avaamme kehon ja mielen lukkoja rauhallisten asanoiden ja hengityksen avulla. Harjoitus voi tuntua meditatiiviselta, sillä rauhalliset asanat antavat mahdollisuuden mielen rauhoittumiseen. Harjoitus tasapainottaa hormonitoimintaa ja rauhoittaa hermostoa. Nämä ainutlaatuiset, restoratiiviset harjoitukset ovat syvällisesti rentouttavia, eheyttäviä ja avaavia. Vanhan joogaviisauden mukaan terveys ja hyvinvoinnin juuri on selkärangassa, siksi tunnilla keskitytään selkärangan liikkuvuuteen: tehdään eteenpäintaivutuksia, taaksepäintaivutuksia ja kiertoja sekä käytetään apuvälineinä bolstereita, vilttejä, vöitä ja palikoita. Keho ja mieli rauhoittuvat, kun asanoissa vietetään pitempi aika – samalla lempeällä tavalla notkeus lisääntyy. Restoratiivinen jooga sopii stressaantuneelle, väsymyksestä kärsivälle, sairaalle tai loukkaantuneelle. Se sopii myös sinulle, jos tarvitset tasapainoa kehoosi tai haluat pitää sen tasapainossa tai haluat lempeää ja rentouttavaa joogaa.

Joogaa senioreille

Jooga sopii aivan kaikille, myös senioreille, joilla kehon toimintakyky on saattanut jo rajoittua. Joogassa tehdään aina sen mukaan, mitä oma keho antaa myöden.

Jooga lisää liikkuvuutta. Lihakset ja nivelet vetreytyvät ja keho vahvistuu niin ulkoa kuin sisältäpäin. Tärkeät liikeradat säilyvät ja tasapaino kehittyy.

Joogaan voi tulla, vaikka olisi ongelmia kehossa. Siellä voidaan jättää sellaiset liikkeet tekemättä, jotka eivät tunnu hyvältä tai etsimme yhdessä korvaavan liikkeen.

Joogaa senioreille tunnilla opit keinoja toimimaan paremmin itsenäisesti arjessa pidempään esim. iän mukana haasteeksi muodostuvia liikkeitä.

Joogapyörä – Vahvistetaan keskikehoa

JOOGAPYÖRÄ on kaikessa yksinkertaisuudessaan pyörä, jonka avulla voidaan venyttää selkää, rintakehää ja jalkoja, harjoittaa tasapainoa ja treenata keskivartaloa sekä harjoitella erilaisia inversioita. Se tukee selkärankaa tavalla, joka mahdollistaa turvallisen harjoittelun. Tunti soveltuu kaikille perusterveille ihmisille, eikä aiempaa kokemusta tarvita, sillä tasoja löytyy aloittelijoista edistyneisiin. Kaikki liikkeet tehdään lattialla ja omaa kehoa kuunnellen, joten harjoittelu on miellyttävää ja turvallista. Joogapyörää varten tarvitset vain alustan ja hieman lattiatilaa. Lukujärjestyksestä löydät tiedot tulevista tapahtumista, katso itsellesi sopiva ajankohta ja tule tutustumaan. Harjoituksissa keskitytään selän ja rintakehän alueiden avaamiseen erilaisten venytysten avulla. Tunnilla harjoitellaan myös niska- ja hartiaseisontoja. Näissä liikkeissä joogapyörä tukee selkää tavalla, joka helpottaa asennon saavuttamista ja tekee harjottelusta turvallista.

Kipujoogaa

Saat apukeinoja mm. kivunhallintaan ja miten saat pidettyä oman itsesi kunnossa ja liikkeellä. Tunnit sopivat kaikille, jotka haluavat oppia tulemaan enemmän tietoiseksi omasta kehostaan ja sen rajoista. Liikkeitä tehdään tietoisesti ja kivuttomasti, niin että liikkeet tuntuvat sinulle miellyttäviltä. Voimme opettaa aivoille, että liikettä ilman kipua on mahdollista. Tärkeintä on se, että kukin osallistuja keskittyy vain siihen, mihin oma keho on kulloinkin valmis. Tietoisesti tehtyjen harjoitusten kautta myös hengitys rauhoittuu, mieli tyyntyy ja keho rentoutuu, joka johtaa useimmiten myös kipukokemuksen lievittymiseen. Hengitysharjoitukset ovat tärkeä osa Joogaterapiaa. Tutustumme myös eri joogavälineisiin, joista voi olla sinulle myöhemmin, iloa, apua ja hyötyä. Joogaterapeuttisen kokemuksen jälkeen sinulla on hyvä pohja jatkaa joogaa, ja saat myös varmuutta ja uskallusta osallistua turvallisin mielin jatkossa sinulle sopiville joogatunneille.

Lempeä Hatha

Lempeä Hatha sopii sinulle, joka kokeilet ensi kertaa joogaa tai pitkän tauon jälkeen haluat virkistää perustietojasi ja muistella perusjoogaliikkeitä tai haluat muuten vain ottaa ”rennommin”. Harjoittelemme joogan perusliikkeitä keskittyen niiden turvalliseen ja anatomisesti oikeaan linjaukseen ja otamme huomioon erilaisten kehojen tarpeet ja taipumukset.

Lempeä Meditatiivinen Kuutervehdys

Lempeä Kuutervehdys on tarkoitettu tehtäväksi yleensä iltaisin, jotta keho ja mieli rauhoittuisivat yötä kohden. Tämä harjoitus koetaan yleensä myös hyvin meditatiivisena, jossa mieli tyyntyy ja uni maistuu seuraavana yönä. Liikkeitä tehdään rauhalliseen tahtiin omaa hengitystäsi kuunnellen. Harjoituksen aikana pyritään myös pitämään mahdollisimman paljon silmiä suljettuina, jotta saamme ajatuksiamme käännettyä sisäänpäin. Harjoitus sopii hyvin myös vähemmän jooganneelle, sillä liikkeet ovat lempeitä ja pehmeitä.

Lempeä Selkäjooga

Rauhallista, meditatiivista joogaa hengityksen ohjaamana. Käymme läpi kaikki selän liikelaajuudet, sekä teemme myös syviä selkä- ja vatsalihaksia vahvistavia harjoitteita.

Lempeä Vinyasa Flow

Tunti on dynaaminen hatha vinyasa flow -tunti, jossa asanat tehdään virtaavina sarjoina kehoa kuunnellen ja liikkeestä nauttien hengityksen tahdissa. Tunnilla voidaan käyttää rauhallista taustamusiikkia. Tunnin lopuksi voidaan harjoittaa yinjoogaa tasapainoittamaan. Tunti soveltuu pidempään joogaa harrastaneille.

Lounasjooga

Lempeä ja virkistävä dynaaminen jooga keskellä päivää.

Mammajoogaa

Mammajooga on odottaville äideille suunnattu rauhallinen tunti, joka vahvistaa lihaskuntoa sekä lihastasapainoa lempeästi, ylläpitää liikkuvuutta ja auttaa rentoutumaan. Mammajooga huoltaa odottajan lihaksistoa turvallisesti ja terveellisesti sekä tarjoaa eväitä synnytykseen valmistautumiseen ja lapsen hoitoon. Lantion hitailla keinuvilla liikkeillä sekä rentoutusharjoituksilla voidaan helpottaa odottajan oloa esimerkiksi loppuraskauden aikana.

Mammajoogassa pidetään keho liikkeellä helpoilla ja turvallisilla jooga-asennoilla sekä annetaan keholle tilaa sopeutua raskauden aikaisiin muutoksiin. Monet harjoitukset helpottavat mahdollisia raskauden aikaisia vaivoja  ja ennaltaehkäisevät niitä. Joogatunneista saat tasapainoa, kehotietoutta ja luottamusta omaan kehoosi synnytykseen asti. Välillä pysähdytään luomaan yhteyttä vauvaan, välillä liikutaan virtaavasti liikeestä toiseen.

Jokainen tunti päättyy rentoutukseen, jolloin keho päästää irti jännityksistä ja mieli hiljenee. Tunnin jälkeen olosi on lataantunut ja energinen.

Joogan avulla rentoutat itseäsi, opit liikkumaan ja hengittämään, jotta synnytys etenisi omaan tahtiinsa. Emme keskity synnytyksen lääketieteelliseen maailmaan, vaan keskitymme siihen, miten jooga voi olla hyvä lisä sinun synnytyksessäsi.

Nivel-fasciajooga

Nivel-fasciajoogan tavoitteena on nivelten liikkuvuuden ja hyvinvoinnin lisääminen. Asennot ja liikkeet vaikuttavat lihaskudoksen lisäksi niveliin. Kaikki liikkeet tehdään kivuttomasti omaa kehoa kuunnellen. Jos haaveilet vahvasta kehosta, niin muista myös huolehtia nivelten hyvinvoinnista.

Tunnilla käymme läpi lihaskalvojen liikkuvuutta ja kireyksiä välillä myös hierontapalloilla, ja joogan lempeitä liikkeitä ja venytyksiä käyttäen. Rauhallinen ja rentouttava tunti avaa jännityksiä ja kireyksiä sekä saa kehosi virkistymään.

Hierontapallo stimuloi verenkiertoa ja aineenvaihduntaa kehon jännityskohdissa. Kehon painoa ja liikkeitä hyväksikäyttäen hieromme pallolla vapaaksi lihaskalvojen kireyksiä.

Aikaisempi kokemus ei ole tarpeen. Tunti sopii kaikille kehonhuoltoa ja rentoutumista kaipaaville. Tarvittaessa konsultoi lääkäriäsi ennen aloittamista. Tervetuloa!

Power Vinyasa Flow

Tunti on dynaaminen hatha vinyasa flow -tunti, jossa asanat tehdään virtaavina sarjoina kehoa kuunnellen ja liikkeestä nauttien hengityksen tahdissa. Teemme tunnin lopuksi liikkeitä, jotka vahvistavat syviä vatsa- ja selkälihaksia. Tunnilla voidaan käyttää rauhallista taustamusiikkia. Tunti soveltuu pidempään joogaa harrastaneille.

Slow Yoga

Slow jooga vahvistaa ja vakauttaa kehoa. Sen harjotukset koostuvat sekä dynaamisista että staattisista klassisista asanoista. Varsinaista harjoituksen voimakkuutta säädellään asanoiden valinnalla sekä niiden kestolla. Slow jooga etenee hitaasti ja hallitusti. Siinä käytetään apuvälineinä mm. joogavöitä ja palikoita. Harjoituksella tähdätään meditatiiviseen ja hermostoa rauhoittavaan tilaan. Tunti päättyy aina hengitysrentoutusharjotukseen.

Tunti sopii alottelijoista jo pidempään jooganneillekkin.

Syvärentouttava Medical Jooga

On tarkoitettu sinulle, joka kärsit jostain vammasta, tai olet toipumassa leikkauksesta tai muuten vain toivot rauhallisempaa alkua viikonlopullesi. Medical jooga sopii stressaantuneelle, väsymyksestä kärsivälle, sairaalle tai loukkaantuneelle tai henkilölle, joka tarvitsee tasapainoa kehoonsa tai haluat pitää sen tasapainossa, tai sinulle, joka haluat lempeää ja todella rentouttavaa joogaa. Muista kuitenkin aina neuvotella lääkärisi kanssa, jos tilasi vaatii sitä, ennen kuin osallistut tälle tunnille. Tällä tunnilla viivymme asanoissa todella pitkään. Om Shanti.

Vahvistava – Ryhdikäs seisova sarja

Vahvistava – Ryhdikäs Seisova sarja nimensä mukaisesti tehdään seisten, ja näin ollen on hyvä selälle; ryhdistää selkää ja vahvistaa jalkoja. Tällä tunnille tulemme joogamatolle vasta tunnin lopussa.

Yang jooga

(kuvaus päivitetään myöhemmin)

Yin jooga

Yin jooga pohjautuu kiinalaisiin kehonharjoituksiin ja meridiaaniteoriaan. Yang-tyylisen, dynaamisen ja aktivoivan joogan keskittyessä lihaksiin yin jooga keskittyy kehon syvempiin osiin kuten lihaskalvoon, niveliin, jänteisiin sekä energiaratoihin eli meridiaaneihin. 
Yin joogan liikkeet vaikuttavat kehossa alueisiin, joissa on eniten sidekudosta, kuten selän ja lantion alueisiin. Yin jooga-asanoilla on hyvin avaava ja rentouttava vaikutus, sillä niissä viivytään yhdestä minuuttista jopa kymmeneen minuuttiin. Harjoituksessa keskitytään hyväksyvän läsnäolon kautta irtipäästämiseen sekä kehon että mielen osalta. Pitkäkestoiset ja syvät venytykset mahdollistavat sidekudosten venymisen ja sitä kautta kehon liikeratojen laajentumisen. Yin jooga voi edistää sidekudosalueiden aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Yinjooga-asanoissa ei pyritä äärivenytyksiin. Asanat tehdään tuettuina eli kehoa kannatellaan erilaisten tukien, kuten tyynyjen, palikoiden ja peittojen avulla, jotta lihakset pääsisivät rentoutumaan, mutta nivelet eivät kuormittuisi haitallisesti. Asanoita voidaan muokata yksilöllisesti, joten tunti soveltuu lähes kaikille. Kerrothan kuitenkin liikerajoitteista ohjaajalle, mikäli sellaisia on. Tule harjoitukseen juuri sellaisena kuin olet. Ole harjoituksessa juuri sellainen kuin olet. Antaudu rauhalliseen, tasapainottavaan harjoitukseen, jossa on mahdollista tutustua itseensä yhä uudelleen ja uudelleen. Löydä kehostasi ja mielestäsi uusia ulottuvuuksia.

Äänimaljahieronta

Äänimaljahieronta tehdään hoitopöydällä vaatetetun kehon päällä. Erityisiä hoitokäyttöön suunniteltuja äänimaljoja (Peter Hess® -therapie klangschalen) soitetaan huopapäisellä malletilla eli iskimellä. Keholla soi samanaikaisesti 1 tai 2 maljaa. Hoito alkaa jalkapohjista, joissa on paljon hermopäätteitä, edeten lantion, selän, lavan alueelle sekä niska-hartia seudulle. Myös pallea, rinta, kädet saavat osansa kokonaisvaltaisesta hoidosta.

Asiakkaan halutessa äänimaljoja voidaan soittaa myös kehon vierellä, kehon välittömässä läheisyydessä. Tällöin hoito voidaan tehdä lattiatasossa jumppamatolla. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos on esim. leikkaustoipilas, tai on jossain kehon osassa kipuja, tai jos on raskaana. Äänimaljahieronta voidaan aina räätälöidä asiakaskohtaisesti, jotta kokemus on miellyttävä ja harmoninen. Äänimaljahieronta sopii kaikenikäisille vauvasta vaariin.

Äänirentoutuksessa fyysisesti koettava äänivärähtely ja harmoniset ylä-äänet ulottuvat solutasolle ja antavat lihaksille ja hermostolle mahdollisuuden rentoutua. Harmoniset äänet hoitavat aivojamme ja koskettavat limbisen järjestelmän kautta tunteitamme, ajatuksiamme ja kehoamme. Äänen ja sen värähtelyn vaikutus on rentouttava, virkistävä ja tasapainottava. Äänimaljahieronnan jälkeen olo on parhaimmillaan levännyt, virkeä ja valpas.

Äänimaljahieronnassa maljaa soitettaessa syntyvä resonanssi (myötävärähtely) saa soluissamme olevan nesteen värähtelemään. Tästä tulee ajatus hieronnasta. Värähtely ikään kuin hieroo kehoa sisältäpäin. Tämän seurauksena myös aineenvaihdunta tehostuu ja kuona-aineet lähtevät liikkeelle. Tämän vuoksi on tärkeää muistaa juoda riittävästi äänirentoutuksen jälkeen.

YRITYSJOOGA

Jooga-Aitta tarjoaa myös yritysjoogaa ja joogakokouksia yrityksille.

Yritysjooga voi olla päivän avaava harjoitus, harjoitus keskellä päivää tai päivän jälkeen. Yritysjoogaan voit yhdistää mukavan yhdessäolon ja myös kokouksen Jooga-Aitan tiloissa. Lempeä harjoitus avaa ja häätää stressin sekä pitää huolen kehon ja mielen virkeydestä. Yritysasiakkaillemme räätälöimme aina tarpeiden mukaan tunnit. Yritysjooga voi olla myös kerran viikossa tapahtuva yhteinen joogatunti. Suoritusvapaa jooga tasaa hektistä työpäivää ja virkistää mieltä ja kehoa. Kauniit puitteet ja uudenlainen lähestymistapa työnteon rutiineihin avaa mielen ja kehon onnistunutta päivää varten ja auttaa jaksamaan. Jooga poistaa stressiä, lisää elinvoimaisuutta, kehittää luovuutta ja keskittymiskyky paranee.