Tuntikuvaukset

TERVETULOA TUTUSTUMAAN – NAMASTE

Muistathan aina ilmoittautua. Ilmoittaudu haluamallesi tunnille klikkaamalla kalenterista tuntia, jolle haluat osallistua ja täytä yhteystietolomake. Kiitos.

 

LEMPEÄ MEDITATIIVINEN KUUTERVEHDYS 

Lempeä Kuutervehdys on tarkoitettu tehtäväksi yleensä iltaisin, jotta keho ja mieli rauhoittuisivat yötä kohden. Tämä harjoitus koetaan yleensä myös hyvin meditatiivisenä, jossa mieli tyyntyy ja uni maistuu seuraavana yönä. Liikkeitä tehdään rauhalliseen tahtiin omaa hengitystäsi kuunnellen. Harjoituksen aikana pyritään myös pitämään mahdollisimman paljon silmiä suljettuina, jotta saamme ajatuksiamme käännettyä sisäänpäin. Harjoitus sopii hyvin myös vähemmän jooganneelle, sillä liikkeet ovat lempeitä ja pehmeitä.

OMAN ÄÄNEN JOOGA – NADA JOOGA

Oman äänen jooga on joogatunti, jossa työskennellään tietoisesti oman äänen, sen soinnin ja värähtelyn sekä hengityksen parissa. Tunti sisältää joitain asanaharjoituksia, joihin yhdistyvät oman äänen käyttö, hengitys ja meditaatio. Oma äänemme on yksi tärkeimpiä minuutemme ilmentäjiä. Äänijoogan (Nada Yoga) avulla voidaan luoda yhteys omaan sisäiseen ääneen sekä myös mm. avata ääneen ja hengitykseen liittyviä lukkoja.

Tunnin pitää Jani Manninen, joka on valmistumassa joogaopettajaksi syksyllä 2017 Suomen Joogaliiton jooganopettajakoulutuksesta. Jani on harjoittanut joogaa ja meditaatiota vuodesta 2003 lähtien.

Minulla oli alussa aika fyysislähtöinen suhde joogaan, mutta vuosien myötä tuo suhde on syventynyt, sisäistynyt. Voin sanoa joogaharjoitukseni olevan Hatha Raja joogaa, tietoisuuden joogaa, jossa päämääränä on mielen liikkeiden hiljentäminen. Olen opiskellut mm. Iia Lappalaisen (Suomi), Nitya Mohanin (Intia) ja Janine Gabelmannin (Saksa) koulutuksissa äänijoogaa.

AYURVEDINEN KÄVELYHIERONTA

Ayurvedinen kävelyhieronta on intialaiseen lääketieteeseen perustuva kokonaisvaltainen hoito, joka ottaa huomioon kehon rakenteen ja käy hellästi läpi koko kehon systeemin. Kävelyhieronta muun muassa lievittää kipuja ja stimuloi lymfaattista järjestelmää. Hieronta kestää noin 35-40 minuuttia. Hieronta on erinomainen tapa valmistautua joogatuntiin! Hieronnasta vastaa Jooga-Aitan opettaja Minna Juntunen.

Hinta: 39€ (Varaa aika erikseen)

JOOGATERAPIA

Ayurvedaan, Svastha joogaan pohjautuva joogaterapiaa on sinulle, joka haluat tutustua intialaiseen lääketieteeseen perustuvaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi pohjautuvaan hoitomenetelmään. Joogaterapiaa ottaa huomioon sinut yksilönä niin ihmisenä, kehona kuin mielenä. Joogan mukaan kaikki on yhtä: keho, mieli ja hengitys.

Joogaterapia-tunti on Non Glamorous, sillä emme pyri näyttämään kauniilta asanoissa. Keskitymme siihen, miten sinä tiedostat omaa kehoasi hyväksyvästi, lempeästi ja armeliaasti hyväksyen sen rajat. Tunti sopii kaikille, jotka haluavat oppia tulemaan enemmän tietoiseksi omasta kehostaan ja sen rajoista. Käymme läpi, mikä on sinun kehollesi kivutonta liikettä.

(Yksityistunnit ja ryhmätunnit hinnoitellaan erikseen)

LEMPEÄ HATHA

Lempeä Hatha sopii sinulle, joka kokeilet ensi kertaa joogaa tai pitkän tauon jälkeen haluat virkistää perustietojasi ja muistella perusjoogaliikkeitä tai haluat muuten vain ottaa ”rennommin”. Harjoittelemme  joogan perusliikkeitä keskittyen niiden turvalliseen ja anatomisesti oikeaan linjaukseen ja otamme huomioon erilaisten kehojen tarpeet ja taipumukset.

UUDELLEEN RAKENTAVAA – HATHA/RESTORATIIVINEN JOOGAA

Suora käännös Medical/restoratiiviselle joogalle on uudelleen rakentava jooga.
Restoratiivisen joogan asanoiden avulla pystyt poistamaan jännityksiä ja tasapainottamaan kehoa ja mieltä kaikilla mahdollisilla tavoilla. Saat lisää notkeutta, vahvistat lihaksia, jänteitä ja niveliä – keho ja mieli rentoutuu ja rauhoittuu.

Restoratiivisella tunnilla avaamme kehon ja mielen lukkoja rauhallisten asanoiden ja hengityksen avulla. Harjoitus voi tuntua meditatiiviselta, sillä rauhalliset asanat antavat mahdollisuuden mielen rauhoittumiseen. Harjoitus tasapainottaa hormonitoimintaa ja rauhoittaa hermostoa. Nämä ainutlaatuiset, restoratiiviset harjoitukset ovat syvällisesti rentouttavia, eheyttäviä ja avaavia.

Vanhan joogaviisauden mukaan terveys ja hyvinvoinnin juuri on selkärangassa, siksi tunnilla keskitytään selkärangan liikkuvuuteen: tehdään eteenpäintaivutuksia, taaksepäintaivutuksia ja kiertoja sekä käytetään apuvälineinä bolstereita, vilttejä, vöitä ja palikoita.

Keho ja mieli rauhoittuvat, kun asanoissa vietetään pitempi aika – samalla lempeällä tavalla notkeus lisääntyy.

Restoratiivinen jooga sopii stressaantuneelle, väsymyksestä kärsivälle, sairaalle tai loukkaantuneelle. Se sopii myös sinulle, jos tarvitset tasapainoa kehoosi tai haluat pitää sen tasapainossa tai haluat lempeää ja rentouttavaa joogaa.

ENERGISOIVA AURINKOTERVEHDYS

Aurinkotervehdys, eli Surya Namaskara on fyysisen joogan perusharjoitus. Joogan harrastajien mukaan fyysisenä harjoitteena sen tarkoitus on pitää huolta kehosta, selkärangasta, nivelistä ja niiden liikkuvuudesta. Aurinkotervehdys voidaan tehdä erilaisissa joogasuuntauksissa hieman eri tavalla, mutta kuitenkin melko samalla tavalla. Aurinkotervehdyksen tausta ja alkuperän on auringon palvonnassa ja harjoituksena hyvin energisoiva.

DYNAAMINEN HATHA

Hatha-jooga on kaikkien joogamuotojen äiti. Jooga on tapa työskennellä itsensä kanssa, tie fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin. Joogan avulla voi saada lisää rauhaa ja tasapainoa arkipäivääsi. Tällä tunnilla työskennellään vaihtuvalla hatha-jooga asanoilla, hengitysharjoituksilla (pranayamas).

Jooga palauttaa, stimuloi ja notkistaa koko kehoa. Keskittyminen ja tasapaino paranee, liikkeet vapautuvat ja ryhti paranee.

Lopuksi rentoutamme kehoa ja mieltä rauhallisilla lattia-asanoilla sekä Shavasanassa. Tunti sopii kaikentasoisille joogaajille.

JOOGACORE

On monipuolisesti kehonhallintaa parantava harjoitus. Tunnilla keskitytään erityisesti keskivartalon syvien lihasten kehittämiseen sekä jooga- että pilates-liikkeiden kautta. Tunnilla vahvistetaan syvien vatsa- ja selkälihasten lisäksi myös lantionseudun lihaksia.

HATHA VINYASA SMOOOTH FLOW

Tunti on dynaaminen hatha vinyasa flow -tunti, jossa asanat tehdään virtaavina sarjoina kehoa kuunnellen ja liikkeestä nauttien hengityksen tahdissa. Teemme tunnin lopuksi liikkeitä, jotka vahvistavat syviä vatsa- ja selkälihaksia. Tunnilla voidaan käyttää rauhallista taustamusiikkia. Tunti soveltuu pidempään joogaa harrastaneille.

MEDICAL JOOGA

On tarkoitettu sinulle, joka kärsit jostain vammasta, tai olet toipumassa leikkauksesta tai muuten vain toivot rauhallisempaa alkua viikonlopullesi. Medical jooga sopii stressaantuneelle, väsymyksestä kärsivälle, sairaalle tai loukkaantuneelle tai henkilölle, joka tarvitsee tasapainoa kehoonsa tai haluat pitää sen tasapainossa, tai sinulle, joka haluat lempeää ja todella rentouttavaa joogaa. Muista kuitenkin aina neuvotella lääkärisi kanssa, jos tilasi vaatii sitä, ennen kuin osallistut tälle tunnille. Tällä tunnilla viivymme asanoissa todella pitkään. Om Shanti.

YIN JOOGA

Yin jooga pohjautuu kiinalaisiin kehonharjoituksiin ja meridiaaniteoriaan. Yang-tyylisen, dynaamisen ja aktivoivan joogan keskittyessä lihaksiin yin jooga keskittyy kehon syvempiin osiin kuten lihaskalvoon, niveliin, jänteisiin sekä energiaratoihin eli meridiaaneihin. 
Yin joogan liikkeet vaikuttavat kehossa alueisiin, joissa on eniten sidekudosta, kuten selän ja lantion alueisiin. Yin jooga-asanoilla on hyvin avaava ja rentouttava vaikutus, sillä niissä viivytään yhdestä minuuttista jopa kymmeneen minuuttiin. Harjoituksessa keskitytään hyväksyvän läsnäolon kautta irtipäästämiseen sekä kehon että mielen osalta. Pitkäkestoiset ja syvät venytykset mahdollistavat sidekudosten venymisen ja sitä kautta kehon liikeratojen laajentumisen. Yin jooga voi edistää sidekudosalueiden aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Yinjooga-asanoissa ei pyritä äärivenytyksiin. Asanat tehdään tuettuina eli kehoa kannatellaan erilaisten tukien, kuten tyynyjen, palikoiden ja peittojen avulla, jotta lihakset pääsisivät rentoutumaan, mutta nivelet eivät kuormittuisi haitallisesti. Asanoita voidaan muokata yksilöllisesti, joten tunti soveltuu lähes kaikille. Kerrothan kuitenkin liikerajoitteista ohjaajalle, mikäli sellaisia on.

Tule harjoitukseen juuri sellaisena kuin olet. Ole harjoituksessa juuri sellainen kuin olet. Antaudu rauhalliseen, tasapainottavaan harjoitukseen, jossa on mahdollista tutustua itseensä yhä uudelleen ja uudelleen. Löydä kehostasi ja mielestäsi uusia ulottuvuuksia.

SELKÄJOOGA

Rauhallista, meditatiivista joogaa hengityksen ohjaamana. Käymme läpi kaikki selän liikelaajuudet, sekä teemme myös syviä selkä- ja vatsalihaksia vahvistavia harjoitteita.

SHAKTAJOOGA

Shaktajooga on suoritusvapaa vanhan ajan joogamuoto, joka on säilynyt alkuperäisessä muodossaan, ja säilyttänyt muotonsa samanlaisena, kestäen 1900 – luvulla alkaneen modernin joogan valtamyrskyn. Shaktajooga on helppo aloittaa riippumatta siitä, oletko ensikertalainen vai jo kokeneempi joogan harrastaja. Shaktajoogassa voit luottaa, että aina saapuessasi joogatunnille, saat nauttia autenttisen joogasysteemin lempeydestä.

Shaktajooga hoitaa ihmistä hienovaraisesti muun muassa kehon liikkeiden (Asana) ja hengityksen (Pranayama) avulla. Joogatunneilla saavutat asanoissa vaivattomuuden ja tyyneyden. Moni yhdistää nykyään joogan jumppaan tai venyttelyyn, mutta tulet huomaamaan kuinka jooga on paljon enemmän. Ulkoisesti asanat näyttävät tutulta kenelle tahansa joogan harrastajalle, mutta sisäiset prosessit erottavat traditionaalisen joogan moderneista sisaruksistaan. Shaktajooga ei edellytä lainkaan aikaisempaa joogakokemusta.

JOOGAPYÖRÄ

JOOGAPYÖRÄ on kaikessa yksinkertaisuudessaan pyörä, jonka avulla voidaan venyttää selkää, rintakehää ja jalkoja, harjoittaa tasapainoa ja treenata keskivartaloa sekä harjoitella erilaisia inversioita. Se tukee selkärankaa tavalla, joka mahdollistaa turvallisen harjoittelun.

Tunti soveltuu kaikille perusterveille ihmisille, eikä aiempaa kokemusta tarvita, sillä tasoja löytyy aloittelijoista edistyneisiin. Kaikki liikkeet tehdään lattialla ja omaa kehoa kuunnellen, joten harjoittelu on miellyttävää ja turvallista. Joogapyörää varten tarvitset vain alustan ja hieman lattiatilaa.

Lukujärjestyksestä löydät tiedot tulevista tapahtumista, katso itsellesi sopiva ajankohta ja tule tutustumaan.

Harjoituksissa keskitytään selän ja rintakehän alueiden avaamiseen erilaisten venytysten avulla. Tunnilla harjoitellaan myös niska- ja hartiaseisontoja. Näissä liikkeissä joogapyörä tukee selkää tavalla, joka helpottaa asennon saavuttamista ja tekee harjottelusta turvallista.

KUNDALIINIJOOGA

Kundaliinijooga on tietoisuuden joogaa, jossa käytetään yksinkertaisia ja kaikille sopivia joogatekniikoita.

Kundaliini tarkoittaa sielun energiaa, luovaa voimaa meissä jokaisessa. Kundaliinijoogan tekniikat puhdistavat, avaavat ja vahvistavat kehoa, erityisesti hermostoa ja meridiaanijärjestelmää siten, että voimme ottaa hallitusti ja viisaasti käyttöömme tämän puhtaan ja voimakkaan energian.

Tunti koostuu kriyasta joka sisältää erilaisia asanoita (kehon asentoja ja liikesarjoja), hengitysharjoituksia (pranayama), käsien asentoja (mudra) sekä kehon lukkoja (bandhoja), meditaatiota sekä mantroja. SAT NAM.

YRITYSJOOGA

Jooga-Aitta tarjoaa myös yritysjoogaa ja joogakokouksia yrityksille.